Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer naar het Signal Iduna Park

Wanneer je op voetbalreis naar Borussia Dortmund gaat, bestaat de kans dat je in het centrum van Dortmund verblijft. Vanaf hier kan je eenvoudig met het openbaar vervoer naar het stadion van Borussia Dortmund. De thuishaven van Borussia Dortmund ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van het centrum van Dortmund. Vanaf het centraal station van Dortmund gaat er om de 20 minuten een trein naar het Signal Iduna Park. Deze reis duurt zo’n 17 minuten. De trein stopt bij Station Dortmund Signal-Iduna-Park, vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het stadion.

In het centrum van Dortmund zijn ook verschillende metrostations zoals Station Westenor, Station Kamstrasse en station Dortmund Hauptbahnhof. Wanneer je in het bezit bent van een geldig wedstrijdkaartje kun je gratis gebruikmaken van de metro op wedstrijddagen. Er zijn verschillende metrolijnen die richting het stadion van Borussia Dortmund gaan zoals U42, U45 en U46. Lijn U45 en U46 stoppen bij Station Westfalenhallen, vanaf hier is het zo’n 9 minuten lopen naar het stadion. Lijn U42 stopt bij Station Theodor-Fliedner-Heim Station, vanaf hier is het ongeveer 7 minuten lopen naar het stadion. De reisduur met de metro vanuit het centrum naar het Signal Iduna Park bedraagt circa 20 minuten.

Taxi

Wanneer je geen zin hebt in de drukke metro kun je altijd een taxi aanhouden of bestellen in het hotel waar je verblijft. De afstand naar het stadion is maar 3,5 kilometer. Voordeel is dat de chauffeur kan stoppen bij de gewenste tribune. De kosten zijn ongeveer € 10,00.