Bezienswaardigheden in de stad

Highlights in Dortmund

Zoals gezegd valt er genoeg te zien Dortmund. Bij onze Dortmund Tips werden al enkele leuke bezienswaardigheden uitgelicht. Hieronder treft je nog een aantal leuke attracties welke zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Duits Voetbalmuseum

Wanneer je naar Dortmund afreist voor een voetbalweekend is een bezoek aan het Duits Voetbalmuseum een leuke sportieve aanrader. Voor de Nederlander is het wel een paar keer slikken wanneer men langs de vele successen van het Duitse elftal loopt. Een bezoek aan dit museum is een must voor liefhebbers van het Duitse voetbal. Dit interactieve museum vertelt je alles over de geschiedenis en successen van het Duitse voetbal. Zelfs de mindere voetbalfans krijgen hier kippenvel bij het zien van belangrijke momenten tijdens grote toernooien. Via deze link kan je tickets bestellen voor het museum.
Platz der Deutschen Einheid 1
44137 Dortmund

Kerstmarkt Dortmund

Al weken voor de kerst is Dortmund de ideale plaats voor liefhebbers van lekker eten, drinken en gezelligheid. Met ruim 300 marktkramen beschikt Dortmund over de grootste kerstmarkt van Duitsland. De markt is opgebouwd in het centrum van Dortmund, met als startpunt Hanzaplatz. Hier staat één van de grootste kerstbomen ter wereld met bijna 50.000 lampjes en is wel 48 meter hoog.
Hansaplatz,
Dortmund

Signal Iduna Park

Naast de thuiswedstrijden van Borussia Dortmund kan men ook het Signal Iduna Park bezoeken voor een rondleiding. De stadiontour begint op de Gelbe Wand en vervolgt zich langs de kleedkamers, spelerstunnel, dug-outs, Viplounges en het Borussia Museum. De tour duurt ruim een uur, wanneer je met een grote groep bent kun je een privé tour boeken.
Strobelallee 50
44139 Dortmund

Florian Tower (Florianturm)

Breng een bezoekje aan de Florianturm, het biedt een prachtig uitzicht over de stad Dortmund. De toren is ruim 200 meter hoog en ligt circa 4 kilometer buiten het stadscentrum van Dortmund, in het Westfalenpark. In de toren bevindt zich ook een restaurant, deze draait langzaam rond. De entree is slechts € 2,50 per persoon.
Florianstrasse 2
44139 Dortmund

Dortmunder U

Vroeger was het Dortmunder U een brouwerij, tegenwoordig is het een cultureel museum. Het is de belangrijkste plek voor kunst en creativiteit in Dortmund. Er worden kunstwerken uit de 20e en 21e eeuw getoond. Meer informatie over het Dortmunder U vind je hier.
Leonie-Reygers-Terrasse
44137 Dortmund

Westfalenpark

Net buiten het stadscentrum van Dortmund ligt het Westfalenpark. Voor ontspanning en rust ben je hier op de juiste plek. Er zijn verschillende vijvers en bloementuinen waaronder een rozentuin met meer dan 3000 soorten.
Westfalenpark
44139 Dortmund