Goede hotels Dortmund

Hotels in Dortmund

Borussia Dortmund is één van de populairste clubs uit de Bundesliga. Hierdoor is deze club ook enorm in trek bij de Nederlandse voetbalfan. Vanuit Nederland is Dortmund goed bereikbaar. Zo rijd je vanaf Amsterdam al in zo’n 2,5 uur naar het Signal Iduna Park. Wanneer je rondom de wedstrijd wilt genieten van een hapje, een drankje en de stad Dortmund, dan is het verstandig om een overnachting bij te boeken. Gelukkig zijn er in Dortmund vele hotels aanwezig. Deze variëren aanzienlijk in prijs, ligging en luxe. Wanneer je het lastig vindt om dit zelf te boeken, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een compleet verzorgde voetbalreis te boeken. Wanneer je losse tickets Borussia Dortmund koopt, kun je hier natuurlijk zelf ook een hotel bij zoeken. Hieronder hebben wij enkele hotels uitgelicht.

Aanbod complete reis Borussia Dortmund

Hotels in het centrum:

A&O Dortmund Hauptbahnhof – Königswall 2 Dortmund

Het 2-sterren hotel A&O Dortmund ligt midden in het centrum van Dortmund. Mede dankzij deze ligging loop je in zo’n 4 minuten naar het centraal station. Daarom is dit voor een vriendengroep dan ook een ideaal verblijf. In vergelijking met andere hotels is het A&O hotel vrij goedkoop. Het verblijf ligt verder mooi centraal in de stad Dortmund.
https://www.aohostels.com/de/dortmund/dortmund-hauptbahnhof/

Novum Hotel Unique Dortmund – Hoher Wall 38 Dortmund

Het Novum Unique Dortmund hotel ligt in hartje centrum van Dortmund. Zoals bij alle centraal gelegen hotels in Dortmund ligt ook dit hotel op enkele minuten loopafstand van het centraal station. Tegenover dit 4-sterrenhotel ligt metrostation Westentor. Vanaf dit hotel reis je gemakkelijk met de metro naar het Signal Iduna Park. Er is parkeergelegenheid bij het hotel, alleen deze dient men wel te reserveren.
https://hdhotels.de/hd-hotel-unique-dortmund-hauptbahnhof/

Mercure Dortmund Centrum – Olpe 2 Dortmund

Het Mercure Dortmund Centrum hotel ligt aan de Friedensplatz. Dit hotel biedt een uitgebreid ontbijtbuffet en restaurant met zomerterras. Daarnaast beschikt dit 4*hotel ook over een bar waar cocktails en lokale biersoorten verkrijgbaar zijn.
Website Mercure Dortmund Centrum

NH Dortmund – Köningswall 1 Dortmund

Dit hotel ligt naast het centraal stadion. Het NH Dortmund beschikt over grote moderne kamers met een geweldig ontbijtbuffet. Schuin tegenover het hotel ligt het Duits Voetbal Museum. Voor de voetbalfan is dit museum zeker de moeite waard. Daarnaast beschikt dit 4*hotel ook over voldoende parkeerruimte.
Website NH Dortmund

Mercure Hotel Dortmund City – Kampstrasse 35 Dortmund

Dit 3-sterrenhotel beschikt over moderne hotelkamers en een mooie bar. Ook dit hotel ligt centraal in de stad. Mede hierdoor kun je te voet het hele centrum bewonderen. Naast het hotel vind je het metrostation ‘Kampstrasse’. Vanaf hier is het stadion Signal Iduna Park rechtstreeks te bereiken.
Website Mercure Hotel Dortmund City

Ibis Hotel Dortmund City – Märkische Strasse 73 Dortmund

Ibis Hotel Dortmund is een 2-sterrenhotel in het centrum van Dortmund. Het hotel biedt een gratis parkeergelegenheid. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning. Verder zijn er de hele dag door drankjes en snacks verkrijgbaar aan de bar. Het Westfalenpark ligt op 10 minuten lopen van het hotel.
Website Ibis Hotel Dortmund City

Wanneer je alleen naar Dortmund afreist voor een voetbalwedstrijd dan is het ook mogelijk om in de buurt van het stadion te overnachten. Op die manier ontwijk je de drukte in het centrum. Vooral bij een bezoek aan een avondwedstrijd is het bijboeken van een overnachting aan te raden. Champions League-duels zijn vaak rond 23:00 uur pas afgelopen. Hierdoor kom je dan pas midden in de nacht thuis. Met een hotel op loopafstand van het stadion heb je dit probleem niet. Hieronder staan enkele opties voor een hotel nabij het stadion.

Hotels bij het stadion van Borussia Dortmund:

Dorint An den Westfalenhalen Dortmund – Lindemannstrasse 88 Dortmund

Het Dorint An den Westfalenhallen Dortmund is een van de beste hotels van Dortmund. Het 4-sterren hotel ligt tussen het centrum en het stadion van Dortmund. Vanuit de meeste hotelkamers is het Signal Iduna Park al te zien. Dit ligt op zo’n 10 minuten lopen van het stadion. Dorint Dortmund biedt een restaurant en bar waar je de hele dag versnaperingen kunt bestellen. Parkeren is ook mogelijk bij het hotel.
https://hotel-dortmund.dorint.com/de/

Steigenberger Dortmund – Berswordtstrasse 2 Dortmund

Ook het Steigenberger Hotel Dortmund bevindt zich dichtbij het stadion van Borussia Dortmund. De afstand is circa 850 meter. Het hotel wordt beoordeeld met 4 sterren en beschikt over een eigen restaurant en bar. Parkeerplaatsen zijn te reserveren.
https://www.steigenberger.com/hotels/alle-hotels/deutschland/dortmund/steigenberger-hotel-dortmund

Mercure Hotel Dortmund Messe & Kongress – Strobelallee 41 Dortmund

Dit hotel van de hotelketen Mercure ligt pal tegenover het stadion van Borussia Dortmund. Het moderne 4-sterrenhotel beschikt over een zwembad, restaurant en spa. Het metrostation Westfalenhallen ligt tegenover het hotel. Ideaal als je het centrum van Dortmund wilt bezoeken.
Website Mercure Hotel Dortmund Messe & Kongress

Radisson Blu Hotel Dortmund – An der Buschmüle 1 Dortmund

Het Radisson Blu Hotel Dortmund ligt tussen het Signal Iduna Park en het Westfalenpark. Het stadion van Borussia Dortmund is lopend te bereiken na ongeveer 1200 meter. Dit moderne hotel beschikt over een zwembad en spa en is beoordeeld met 4 sterren. Via metrostation Westfalenpark reis je binnen 4 minuten naar hartje centrum van Dortmund.
Website Radisson Blu Hotel Dortmund