Stadion Borussia Dortmund: Signal Iduna Park

Het Signal Iduna Park is sinds 1974 de thuisbasis van Borussia Dortmund. Voorheen was dit het Westfalenstadion. Hiervoor speelde Borussia Dortmund in het Stadion Rote Erde. Dit stadion werd echter te klein voor het groeiende aantal toeschouwers van de club. In eerste instantie werd het Westfalenstadion, met een capaciteit van 54.000 toeschouwers, gebouwd voor het wereldkampioenschap in 1974. Door het groeiende aantal toeschouwers heeft Borussia Dortmund het stadion een aantal keren flink moeten verbouwen. In 2005 werd de naam gewijzigd in het Signal Iduna Park, een verzekeringsmaatschappij die als sponsor dient.

Stadiontour Signal Iduna Park

Op niet-wedstrijddagen is het Signal Iduna Park geopend voor bezichtiging. Met een stadiontour kom je langs alle plekken in het stadion. Zo kom je onder andere in de kleedkamer, de bestuurskamer en de persruimte. Een entreebewijs online alvast kopen kan via de website van Borussia Dortmund.

Tickets Gelbe Wande Borussia Dortmund

Het stadion van Borussia Dortmund is bij veel supporters bekend om zijn ‘Gelbe wand’. Dit is een enorme staantribune met maar liefst 25.000 staanplaatsen. Mede door de ‘Gelbe Wand’ is de capaciteit van het Signal Iduna Park momenteel ruim 80.000 toeschouwers. Een hele beleving om een keer mee te maken. Tickets voor de Gelbe Wande Borussia Dortmund zijn lastig om zelf aan te schaffen. Het handigst is om eens te informeren bij een aanbieder als Voetbalticketshop.nl.

Tickets Gelbe Wand