Stadiontour Borussia Dortmund

Rondleiding Signal Iduna Park

Net zoals bijna iedere topclub biedt Borussia Dortmund een stadiontour aan in het Signal Iduna Park. BVB stelt meerdere stadiontours beschikbaar. Tijdens deze tours wordt de geschiedenis van de club en de geschiedenis van het stadion rijkelijk toegelicht. Op deze pagina kun je informatie vinden over deze verschillende tours.

Laten we beginnen met de meest complete tour; de twee uur durende tour waar je iedere uithoek van het stadion met eigen ogen kunt bewonderen. Tijdens deze stadiontour begin je op de adembenemende staantribune, de Gelbe Wand. Vanaf daar vervolgt de tour zich naar de kleedkamers, spelerstunnel en de dug-out. Tenslotte krijg je toegang tot exclusieve VIP-ruimtes en een opvallende ruimte; de stadiongevangenis. Tijdens deze tour kun je gebruikmaken van een audiogids. Hierbij krijg je gratis oordopjes. Na de stadiontour krijg je ook nog een oorkonde die je kunt bewaren als een leuke herinnering aan je bezoek.

De volgende tour is de zogenaamde ‘BVB-Tour Express’. Deze tour duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens deze tour worden minder grote afstanden afgelegd. Op deze manier is de tour ideaal voor jonge kinderen en senioren. Je bezoekt de catacombe, persruimtes, kleedkamers en zelfs het speelveld. Voor het geval je met een grote groep bent, is er ook de mogelijkheid om een privétour te boeken. Hier ga je onder begeleiding van een persoonlijke tourgids op ontdekkingsreis in het grootste voetbalstadion van Duitsland. Ten slotte kun je er ook nog voor kiezen om alleen het stadion te betreden. Voor € 5,- krijg je een uur lang toegang tot de tribunes van het Signal Iduna Park. Al deze tours en tickets kun je bestellen en reserveren op de website van Borussia Dortmund. Ben je al in Dortmund? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om bij het stadion zelf je kaartjes te kopen.