Vervoer

Hoe kom ik vanuit Nederland in Dortmund?

De meeste supporters reizen met de auto af naar Dortmund. Voor vrijwel alle plaatsen vanuit Nederland geldt dat Dortmund prima te bereiden is. Vanaf Utrecht ben je met de auto al binnen 2,5 uur in Dortmund. Mocht je niet over een auto beschikken dan kun je ook altijd met het openbaar vervoer naar Dortmund afreizen. Via de NS zijn er geregeld kortingsacties waardoor het reizen per trein naar Dortmund niet heel duur hoeft te zijn.

Hoe bij het Dortmund stadion te komen?

Het Signal Iduna Park is gelegen aan de Strobelallee 50, 44139 te Dortmund. Er zijn meer dan 10.000 parkeerplaatsen aanwezig rondom het Signal Iduna Park en de Westfalenhallen. Dit raden wij echter niet aan, omdat het hier erg druk is en u dan in tijdnood kunt komen voor en na de wedstrijd. Als alternatief kunt u voor €2,00 parkeren bij de Universiteit campus op de ‘Otto-Hahn-Strasse parkeerplaats. Vanaf hier gaan gratis Shuttlebussen die u naar het Signal Iduna Park brengen. Ditzelfde geldt voor het stadion naar de parkeerplaats. Ook is het mogelijk om met de bus naar het Signal Iduna Park te gaan. Vanaf het grootste station in het roergebied ‘der Dortmunder Hauptbahnhof’ kunt u lijn 450 nemen en uitstappen bij ‘Westfalenhallen’. Vanaf hier is het nog zo’n vijf minuten lopen naar het stadion.

Wat te doen voor een wedstrijd Borussia Dortmund?

Wij raden u dus aan om vroegtijdig naar het stadion toe te gaan om zodoende de Duitse voetbalsfeer mee te maken. De meeste supporters van Borussia Dortmund verzamelen zich rondom het stadion om zich voor te bereiden op de wedstrijd. Hier zijn vele tenten aanwezig waar bier en braadworsten verkregen kunnen worden onder het genot van echte Duitse hits. Dit staat garant voor een unieke voetbalervaring. Meer informatie over wat je kan doen voor de wedstrijd vind je hier.