Zitplaatscategorieën Borussia Dortmund

Het Signal Iduna Park is een gigantisch stadion. In de loop der jaren is het stadion namelijk steeds uitgebreid. Om deze reden zijn de zitplaatsen in het stadion opgedeeld in verschillende categorieën. Aan de hand van deze categorieën heb je dan een beeld waar je zitplaats zich bevindt. Hieronder worden de verschillende zitplaatsen duidelijk toegelicht.

Check hier de zitplaatsopties bij Borussia Dortmund

Categorie 4 Korte Zijde 2e Ring

In principe bieden alle zitplaatsen in het Signal Iduna Park bij de thuiswedstrijden van Borussia Dortmund een uitstekend zicht op het speelveld. Het is echter zo dat bij een keuze voor wedstrijdkaarten in de goedkoopste zitplaatscategorie de kans groot is dat je wat hoger komt te zitten op de korte zijde van het stadion. Vanaf hier kijk je in sommige gevallen wel iets tegen de dakconstructie aan van het stadion, waardoor je de andere tribunes niet (volledig) kunt zien. De lagere plaatsen zijn over het algemeen bezet door seizoenkaarthouders van Borussia Dortmund. Indien je toch graag de zekerheid wilt hebben om lager in het stadion te zitten, adviseren wij een upgrade te nemen naar bijvoorbeeld Categorie 3 (tickets op de 1e Ring Korte Zijde).

Categorie 3 Korte Zijde 1e Ring

De voetbaltickets in deze zitplaatscategorie bevinden zich laag op één van de twee korte zijdes van het Signal Iduna Park. Vanaf hier heb je een uitstekend zicht over het speelveld en het hele stadion. Je zit hierbij dichter op het veld en dus dichter bij de spelers. Op deze zitplaatsen zit je ook meer in de sfeer van het stadion. Voor een normaal gesproken redelijke meerprijs kun je de wedstrijdkaarten upgraden naar deze zitplaatscategorie.

Categorie 2 Lange Zijde 2e Ring

Indien je de wedstrijdkaarten upgrade naar de 2e Ring Lange Zijde van het stadion van Dortmund kom je op één van de twee lange zijden te zitten van het stadion. Vanaf hier heb je een beter overzicht van het hele speelveld, doordat je minder diepte hebt dan vanaf één van de twee korte zijden. Het is hier echter ook mogelijk dat je wat hoger komt te zitten. Dit heeft geen invloed op het zicht op het speelveld. Dat is vanaf alle zitplaatsen uitstekend. Het is echter wel mogelijk dat je bij de wat hogere zitplaatsen wat tegen de dakconstructie aankijkt. Hierdoor kan je niet alle tribunes volledig zien van het Signal Iduna Park.

Gelbe Wand

Voor de supporters die de beste sfeer van Duitsland willen meemaken op de grootste staantribune van de wereld is een upgrade naar de legendarisch ‘Gelbe Wand’ absoluut een must om eens mee te hebben gemaakt. Vanaf deze fanatieke tribune wordt Borussia Dortmund luidkeels aangemoedigd door maar liefst 25.000 fans. Indien je moeilijk te been bent of niet lang kan staan raden wij het absoluut af of voor deze upgrade te kiezen.

Categorie 1 Lange Zijde 1e Ring

Als je de wedstrijdtickets upgradet naar de Categorie 1 op de 1e Ring Lange Zijde heb je werkelijk fantastische plekken met uitstekend zicht op het veld. Ook zijn alle overige sfeervolle tribunes vanaf deze plaatsen perfect te zien. Voor deze plaatsen betaal je wel een aanzienlijke meerprijs, aangezien deze wedstrijdkaarten zeer moeilijk te verkrijgen zijn. Dit komt omdat de meeste plaatsen op de ‘West Tribune’ en ‘Ost Tribune’ zijn toegewezen aan de seizoenkaarthouders van Borussia Dortmund.

Categorie Premium 1e Ring Centraal

De beste zitplaatsen van het stadion! Voor een (aanzienlijke) meerprijs heb je de beste zitplaatsen van het Signal Iduna Park. Je zit hierbij centraal en laag op één van de twee lange zijdes op de ‘West’ of ‘Ost Tribune’. Perfect zicht op het veld, spelers en alle andere sfeervolle tribunes van het Westfalen stadion. Vanwege de geringe beschikbaarheid zijn de upgrades naar deze categorie over het algemeen heel erg prijzig.