Wat te doen in Dortmund

Wanneer je op voetbalreis naar Dortmund gaat dan is het bezoeken van een voetbalwedstrijd van Borussia Dortmund natuurlijk de hoofdactiviteit. Echter is er naast het bezoeken van de wedstrijd natuurlijk veel meer te doen in een stad als Dortmund. Wij hebben een enkele mooie activiteiten op een rij gezet:

Dortmund Zoo

Wat veel mensen niet weten is dat Dortmund ook een dierentuin bezit. Deze dierentuin bestaat al sinds 1953 en is 28 hectare groot en is gelegen in een bosrijk gebied. Met meer dan 360 soorten dieren en maarliefst 2500 dieren niet bepaald een kleine dierentuin. In de dierentuin bevinden zich een groot aantal dieren uit Zuid Amerika. Denk aan jaguars, reuzenotters en woudhondjes.

Tip: Koop alvast een kaartje online

Stadiontour Signal Iduna Park

Op niet wedstrijddagen is er de mogelijkheid een tour te doen door het stadion van Borussia Dortmund. Tijdens deze tour doorloop je het gehele stadion en kent deze voor jou geen geheimen meer. Je komt onder andere in de kleedkamer, de persruimte en de fanshop.

Brewery Museum

Het brouwerijmuseum Dortmund is gewijd aan de lange en succesvolle brouwtraditie van de grootste stad van Westfalen en het Ruhrgebied. Het brouwerijmuseum in Dortmund geeft een goed beeld van de hoogtij jaren van bierstad Dortmund sinds de jaren 50. De gehele geschiedenis van het brouwerijleven komt voorbij en het geheel brouwproces (vooral het industrieel brouwen) komt ter sprake.

Tip 1: Kijk eens op Tripadvisor. Op deze website staan honderden activiteiten die je kunt doen in Dortmund.

Tip 2: Het bezoeken van het museum is gratis!

Meer bezienswaardigheden in Dortmund ontdekken? Check onze pagina met bezienswaardigheden in Dortmund die zéker de moeite waard zijn.