Wat te doen voor de wedstrijd?

Sfeer proeven in Dortmund

Borussia Dortmund is misschien wel één van de meest sfeervolle clubs van Europa met een enorm rijke geschiedenis. Met de vele duizenden fans én de imposante ‘Gelbe Wand’ is iedere thuiswedstrijd een spektakel om mee te maken. Daarom zijn voetbalreizen Dortmund ook enorm populair. Niet alleen tijdens maar ook voor de wedstrijd is er genoeg sfeer te proeven. Zo zijn er meerdere zogenoemde ‘Biergartens’ aanwezig rondom het stadion. Daarnaast kun je uiteraard altijd terecht in één van de cafés in het centrum van de stad Dortmund.

Aanbod voetbalreizen Borussia Dortmund

Voetbalfans die voor de wedstrijd van Borussia Dortmund een biertje willen drinken moeten zeker een kijkje nemen bij biertuin Rote Erde. Deze biertuin bevindt zich in het oude stadion van Borussia Dortmund, het Rote Erde-stadion. Vanaf hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op het Signal Iduna Park. Vlakbij het Westfalenpark vind je ook nog een andere leuke biertuin genaamd Spaten-Garten. Bij mooi weer kun je ook lekkere maaltijden van de grill bestellen.

Wanneer je in het centrum verblijft, dan kun je hier natuurlijk ook naar de wedstrijd toeleven. In de binnenstad van Dortmund bevindt zich de ‘Alte Markt’. Hier bevinden zich meerdere gezellige restaurants en cafés. Bij mooi weer zitten de terrassen hier dan ook vol. Wat zuidelijker gelegen in de stad bevindt zich de wat luxere Natur-Biergarten aan de monding van rivier de Lenne. Hier kun je lekker relaxen in één van de loungesets met een perfect uitzicht op de rivier en de hellingen van het Ruhrgebied.

Andere mooie zogenoemde biertuinen zijn onder andere de ‘Kraftstoff’ in Unionviertel, gelegen midden in het centrum van de stad en de Bergmann-Stehbierhalle gelegen bij de oude hoogovenfabriek PHOENIX West. Bergmann heeft een eigen brouwerij gebouwd naast de eerder genoemde bierhal. Het is zeker een aanrader om voor of na de wedstrijd van Borussia Dortmund een bezoek te brengen aan zowel de brouwerij als de bierhal. Deze wordt in de zomer namelijk omgetoverd tot een gezellige Biergarten.